У Макарові звершено освячення престолу на честь святителя Димитрія Ростовського (Макарівське благочиння)

20 жовтня 2017 року, в день пам'яті святих мучеників Сергія та Вакха, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій і єпископ Фастівський Даміан звершили освячення Престолу в приділі на честь святителя Димитрія Ростовського храму Ілії Пророка смт Макарів, на батьківщині святителя Димитрія.

Архієреям співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, духівник Бишівського благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Макарівського вікаріатства, духовенство Свято-Введенської обителі м. Києва, священнослужителі Київської та Білоцерківської єпархій.

Потому в приділі святителя Димитрія було звершено першу на новоосвяченому Престолі Божественну літургію. Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли теплу молитву Господу Вседержителю за нашу Богом бережену державу.

У слові по завершенні богослужіння владика Іларій звернув увагу присутніх на необхідності для всіх віруючих постійно освячувати себе добрими справами, християнськими чеснотами та побожним життям.

Архієпископ Макарівський привітав духовенство Макарівського вікаріатства та мешканців Макарова зі значною подією - вперше на батьківщині святителя освячено присвячений йому приділ.

Керуючий вікаріатством подякував єпископу Даміану за всебічну допомогу, яку він, як Намісник Свято-Введенської обителі м. Києва, постійно надає Свято-Іллінській парафії Макарова.

Також владика Іларій передав усім благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Благочинний Макарівського благочиння та настоятель храму щиро подякували архієреям за звершені чин освячення, відправлену вперше на освяченому Престолі Божественну літургію та передані благословення та привітання Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

З рук Високопреосвященнішого архієпископа Іларія всі присутні за богослужінням отримали святі ікони.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.