У Макарові відзначили престольне свято - день пам'яті святителя Димитрія Ростовського (Макарівське благочиння)

04 жовтня 2018 року, в свято на честь знайдення мощей святителя Димитрія, Митрополита Ростовського, Чудотворця, на батьківщині святого, в смт Макарів, у Свято-Іллінському храмі, де є приділ на честь святого Димитрія та перебуває рака з часткою його мощей, відбулася урочиста соборна літургія.

Богослужіння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) у співслужінні з настоятелем парафії протоієреєм Андрієм Ярошем і кліриками Київської єпархії.

Після Євангельського читання архімандрит Філарет виголосив проповідь, у якій, нагадавши про життєвий шлях святителя Димитрія, закликав усіх, вподобляючись йому, зберігати завжди вірність Богові, Святому Православ'ю, нашій Українській Православній Церкві та її Настоятелю, Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Священнослужителі помолилися за збереження єдності Святого Православ'я. Також після сугубої єктенії було вознесено молитви за Святу Церкву та за мир в Україні.

По завершенні літургії відбувся хресний хід з ракою з часткою мощей святителя Димитрія. Під час хресного ходу звершувалося читання Євангелія та всіх було окроплено святою водою. Було піднесено молитву нашому святому земляку.

Архімандрит Філарет щиро подякував усім за святі молитви та від імені священнослужителів Макарівського вікаріатства висловив подяку гостям Макарова за відвідування батьківщини святителя Димитрія. До теплих слів привітання долучився настоятель храму протоієрей Андрій Ярош.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.



Храм святого Ілії Пророка, смт Макарів


Настоятель парафії протоієрей Андрій Ярош, священнослужителі Київської єпархії


Благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров)


Протодиякон Марк Серчук (Бишівське благочиння) читає Святе Писання


На фото зліва направо: архімандрит Філарет (Єгоров), протоієрей Андрій Ярош