У Макарові, в день престольного свята, служив єпископ Макарівський Гедеон (Макарівське благочиння)

10 листопада 2018 року, в день преставлення святителя Димитрія Ростовського, в містечку Макарові, в якому народився майбутній святитель, в храмі на честь святого пророка Божого Ілії, який має також приділ на честь святого Димитрія, відзначили храмове свято.

Божественну літургію цього дня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Гедеон. Його Преосвященству співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель парафії протоієрей Андрій Ярош, клірики Макарівського вікаріатства та гості в священному сані.

Священнослужителі вознесли молитви за єдність Святого Православія. Після сугубої єктенії владика Гедеон підніс молитву за мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії архієрей звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому підкреслив вагомість трудів святителя Димитрія Ростовського, зазначивши, що він вмістив у собі благодать усіх тих святих, про яких він розповідав в укладених ним Четіях-Мінеях.

Також єпископ Гедеон передав благословення та привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Архімандрит Кирил щиро подякував Його Преосвященству за очолене богослужіння. До слів подяки також приєдналися інші клірики вікаріатства.

З рук владики Гедеона, який вперше звершив літургію в своєму титулярному місті, всі присутні отримали в благословення ікони Пресвятої Богородиці.

Пізніше архієрей тепло поспілкувався зі священнослужителями, які задали владиці хвилюючі їх питання.

***

Слід зазначити, що в храмі зберігається рака з часткою мощей святителя Димитрія Ростовського, доступна для поклоніння віруючих.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням. Також більше фото Ви можете знайти на сайті Десятинного монастиря, настоятелем якого є єпископ Макарівський Гедеон.


Зустріч єпископа Макарівського Гедеона


Настоятель храму протоієрей Андрій Ярош (праворуч) підносить хрест владиці Гедеону


До хреста прикладається благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан)


До хреста підійшов благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров)


Владика благословляє вірян