У Макарові в день престольного свята відбулася архієрейська літургія (Макарівське)

02 серпня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії архієпископ Фастівський Даміан і Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершили Божественну літургію в храмі пророка Божого Ілії смт Макарів у день престольного свята.

Архієреям співслужили благочинний Ризоположенчеського монастиря архімандрит Вассіан (Кучерук), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, настоятель храму протоієрей Андрій Ярош, священнослужителі Макарівського вікаріатства та клірики різних єпархій Української Православної Церкви.

Після Євангельського читання єпископ Кирил виголосив проповідь, у якій розкрив найхарактерніші риси пророцького служіння пророка Божого Ілії та відзначив, що святий мав особливу ревність про істину, живучи істиною та стверджуючи її в своєму житті.

По завершенні сугубої єктенії було вознесено особливої молитви про подолання пандемії.

Після літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму з окропленням усіх святою водою.

Архієпископ Даміан передав священнослужителям і вірянам благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та від імені Предстоятеля привітав настоятеля та всіх присутніх з днем пам'яті пророка Божого Ілії. Також архієрей зазначив, що Блаженніший Митрополит Онуфрій закликає всіх чад Української Православної Церкви і надалі стояти у вірі.

Єпископ Кирил подякував архієпископу Даміану та всім присутнім за спільні молитви та зауважив, що дуже вагомим є цьогорічне шанування святого Ілії як покровителя всіх, хто ревнує про своє спасіння.